Țări din Europa care merită vizitate cu autorulota

Home Țări din Europa care merită vizitate cu autorulota
cover - autorulota
0

Țări din Europa care merită vizitate cu autorulota

Te relaxează călătoriile cu autorulota și vrei să îmbini utilul cu plăcutul? O vacanță prin Europa este exact ce ai nevoie. Dacă nu ai reușit încă să pleci în concediu și să te bucuri de o excursie plină de aventură, acum e momentul să te distrezi! Tot ce trebuie să faci este să alegi cu atenție autoturismul potrivit nevoilor în materie de călătorie și să planifici atent itinerariul.

De ce să te rezumi doar la o țară când poți să bifezi mai multe destinații? Descoperă cinci dintre cele mai frumoase locuri în care merită să ajungi cu autorulota, dar și alte informații utile de călătorie!

Top 5 țări din Europa pe care merită să le vizitezi cu autorulota

 

autorulota

 

Dacă ești pasionat/ă să explorezi, nu te rezuma doar la plaiurile mioritice. Într-adevăr, călătoria cu avionul este mai confortabilă, dar cea cu autorulota de vanzare îți va garanta experiențe de neuitat. Vei avea libertatea de a vizita destinații și peisaje superbe, fără a fi presat/ă de orele prestabilite pentru check-in sau check-out.

 

Te întrebi unde ar trebui să ajungi cu orice preț măcar o dată-n viață? Iată cinci țări europene potrivite:

  • Franța – Franța oferă numeroase prilejuri de petrecere a timpului – de la peisajele rurale și castelele din Valea Loarei până la plajele de pe Coasta de Azur și orașele cosmopolite. Poți explora sate pitorești, regiuni viticole sau restaurante cu specific.
  • Germania – Una dintre cele mai apreciate destinații de șoferii înrăiți, tocmai datorită infrastructurii pe care o prezintă. Cu drumuri moderne și numeroase stații de încărcare, Germania este de ideală pentru călătorii cu autorulota. Aici poți explora orașele istorice Berlin, München și Nürnberg, să te bucuri de peisajele din Munții Bavarezi sau să explorezi drumurile romantice ale castelelor.
  • Italia – Vrei să trăiești ca un italiano vero și să ai parte de experiențe inedite? De la orașele istorice cum ar fi Roma sau Veneția, la priveliștile superbe din Toscana – Italia este un mix de culoare și artă.
  • Spania – Cunoscută pentru plajele cu nisip fin și atmosfera condimentată, Spania oferă de asemenea atracții culturale variate. Aici te poți delecta cu farmecul orașelor istorice din Andaluzia, dar și cu arhitectura modernistă din Barcelona.
  • Elveția – Elveția este o destinație perfectă pentru iubitorii de natură și sporturi în aer liber. Poți explora peisajele alpine, să faci drumeții și să te bucuri de activitățile preferate în stațiunile montane.

Totuși, de pe lista țărilor pe care le poți bifa într-o excursie pe patru roți nu poate lipsi Cercul Polar.

 

Ce să vizitezi în Țările Nordice?

Peisajele impresionante și istoria palpitantă a țărilor nordice sunt doar două dintre motivele pentru care trebuie neapărat să le vizitezi! Desigur, cea mai bună metodă prin care poți să te bucuri de tot ceea ce-ți oferă astfel de locații este să pornești într-o călătorie cu autorulota.

Aurora boreală este cu siguranță atracția turistică cea mai cunoscută atunci când vine vorba despre zona de nord a Europei. Dacă vrei să observi fenomenul în toată splendoarea, e esențial să stabilești cu atenție durata călătoriei. Perioada în care ai cele mai multe șanse să vezi aurora este iarna. Așadar, trebuie să te asiguri că ai în bagaj echipamentele necesare și hainele potrivite pentru vremea răcoroasă.

De asemenea, odată ce ai ajuns în Cercul Polar vei putea observa unul dintre cele mai interesante fenomene de pe glob: soarele care nu apune niciodată. În lunile de vară toată zona Cercului Polar este luminată în permanență. Așadar, vei putea să te bucuri în orice moment al zilei de peisajele uimitoare care te înconjoară.

 

Cum poți avea o rutină de somn corespunzătoare într-o călătorie prin Europa?

autorulota

Să călătorești prin Europa cu o autorulota de vanzare nu este tocmai ușor. E vorba de ore întregi de condus, ceea ce îți poate cauza stări de oboseală, stres sau irascibilitate. Chiar dacă ești departe de casă e esențial să te odihnești corespunzător. Ambientul unei autorulote moderne îți va permite să ai parte de experiențele dorite. Totuși, e indicat să urmezi câteva sfaturi importante:

  • Stabilește un program regulat – Încearcă să ai un program bine stabilit, chiar și în timpul călătoriei. Trezește-te la aceeași oră și nu pierde nopțile. Este o modalitate numai bună ca organismul tău să înregistreze un ritm constant de somn.
  • Limitează expunerea la lumină înainte de culcare – Lumina puternică, în special lumina albastră emisă de ecranele dispozitivelor electronice, poate inhiba producția de melatonină, hormonul responsabil pentru somn. Încearcă să eviți ecranele cu cel puțin o oră înainte de culcare sau utilizează funcția „mod de noapte”.
  • Relaxează-te înainte de culcare – Adoptă tehnici de relaxare, cum ar fi cititul, ascultarea muzicii liniștitoare sau meditația, pentru a-ți pregăti mintea și corpul de somn. Eventual, dacă ești în vacanță cu familia sau prietenii stabiliți împreună câteva activități relaxante înainte de culcare.
  • Fă mișcare în aer liber – Practică activitatea fizică în timpul zilei, dar încearcă să o eviți înainte de culcare. O plimbare în aer liber în timpul zilei poate ajuta la reglarea ritmului circadian. Așadar, pe drum fă câteva opriri pentru a te bucura de peisaje și a vizita principalele obiective turistice.
  • Utilizează măști de dormit și dopuri pentru urechi – Dacă nu ești tocmai obișnuit/ă cu drumurile lungi, nu ezita să folosești echipamente de protecție. Sunetele sau lumina din exterior îți pot afecta somnul, așadar ia cu tine o mască de dormit și dopuri pentru urechi.

 

În ce țări din Europa ai nevoie de pașaport?

Pe lângă alegerea destinației potrivite, trebuie să ai în vedere și aspectele organizatorice. Când planifici excursia, e important să te informezi cu privire la condițiile de călătorie. În majoritatea statelor europene ai nevoie doar de cartea de identitate pentru a trece granița. Însă, există și excepții de la regulă.

Dacă vrei să ajungi în Marea Britanie și să-i descoperi farmecul aparte, vei avea nevoie de pașaport. În anul 2020 a avut loc Brexit, ceea ce a venit cu multe schimbări, mai ales pe partea de transport.

Așadar, dacă ai achiziționat deja o autorulota de vanzare și vrei să te bucuri de o călătorie inedită asigură-te că îți faci pașaportul la timp!

Aștepți cu nerăbdare următoarea călătorie cu autorulota de vanzare? Urmează sfaturile de mai sus și bucură-te de experiențe memorabile!

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2

Open chat
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?