Vacanță în Norvegia cu autorulota – sfaturi utile de călătorie

Home Vacanță în Norvegia cu autorulota – sfaturi utile de călătorie
autorulota-norvegia
0

Vacanță în Norvegia cu autorulota – sfaturi utile de călătorie

Dacă vrei să trăiești din plin vibe-ul aparte al Peninsulei scandinave, poți încerca o vacanță cu autorulota în Norvegia. Este o experiență unică, care îți va oferi mai mult ca sigur amintiri speciale. Țara este un mix de aventură, natură sălbatică și istorie fascinantă. Practic, este exact ce ai nevoie pentru a uita de stresul cotidian și a-ți reîncărca bateriile pentru noul sezon. Totuși, trebuie să ai în vedere condițiile de călătorie, dar și câteva aspecte organizatorice.
Vrei să afli cum poți îmbina utilul cu plăcutul și să ai parte de experiențe inedite? Descoperă mai jos tot ce trebuie să știi pentru o aventură demnă de povestit mai departe!

 

Tot ce trebuie să știi despre o vacanță în Norvegia cu autorulota 

 

Organizarea atentă stă în spatele excursiilor reușite. Dacă ești o fire spontană și vrei să te lași surprins de ce îți poate oferi călătoria cu autorulota, nu scăpa din vedere următoarele aspecte:

 • Planifică atent traseele și locurile în care poți campa – Verifică dinainte distanțele dintre locurile în care vrei să ajungi și vezi care sunt cele mai apropiate parcări pentru autorulote. Norvegia oferă numeroase astfel de locuri, în care poți sta peste noapte. Totuși, asigură-te că asigură toate condițiile de care ai nevoie pentru a te simți confortabil și în siguranță.
 • Verifică prognoza meteo – Dacă nu vrei să petreci tot timpul la volanul unei autorulote și îți dorești să vizitezi cât mai multe locuri interesante, ia în considerare condițiile meteo. Stabilește călătoria într-o perioadă favorabilă excursiilor în natură și nu uita să-ți pui în bagaj haine pentru temperaturile mai scăzute.
 • Asigură-te că autorulota este bună pentru a parcurge distanțe lungi – Verifică nivelul de combustibil, ulei, presiunea pneurilor și toate sistemele esențiale înainte de a porni la drum. Pentru un plus de siguranță, e indicat să ai cu tine un kit de reparații sau o trusă multifuncțională de unelte.
 • Respectă întocmai regulile rutiere și ai grijă la stilul de condus abordat – Ține cont de limitele de viteză și regulile de parcare. De asemenea, Norvegia este cunoscută pentru drumurile și serpentinele înguste, așa că ai grijă să adaptezi viteza în consecință. Nu te aventura prea tare, mai ales dacă vremea nu este de partea ta pentru că riști să ai parte de incidente neplăcute.
 • Ia cu tine dispozitive GPS și hărți tipărite – În unele zone ale Norvegiei, care se află departe de oraș, nu vei avea semnal la telefon sau conexiune la internet. Tocmai de aceea, e indicat să pui în bagaj dispozitive de orientare inteligente, care pot funcționa și offline.

 

Top locuri pe care să le vizitezi în Norvegia

autorulota-norvegia

 

Norvegia este o țară care merită vizitată măcar o dată în viață, tocmai datorită experiențelor pe care le oferă. Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri pe care să le vizitezi cu o autorulota de vanzare:

 • Fiordurile norvegiene – Recunoscute în toată lumea pentru frumusețea aparte și peisajele montane unicate. Printre cele mai celebre fiorduri pe care nu le poți rata se numără Geirangerfjord și Sognefjord – incluse în patrimoniul Unesco. Sognefjord este și cel mai lung din Europa. Dacă vrei să surprinzi cele mai frumoase peisaje din zonă nu ezita să faci o plimbare pe barcă.
 • Oslo – Capitala Norvegiei și un oraș cu de toate. Este un mix de tradiție și arhitectură modernă. Aici poți admira porturile și peisajele naturale, dar și obiective turistice impresionante. Pe lista celor pe care nu le poți rata se numără faimoasa primărie, care organizează frecvent expoziții și vernisaje, catedrala din Oslo și fortăreața Akershus.
 • Bergen – Un oraș pitoresc de coastă, renumit pentru casele colorate de lemn și atmosfera boemă. Este al doilea ca mărime din Norvegia și are acel vibe de vacanță. Dacă ajungi aici trebuie neapărat să vizitezi Bryggen, un cartier istoric înscris în patrimoniul mondial UNESCO.
 • Aurora Boreală – Zonele de nord ale Norvegiei, cum ar fi Tromsø sau Insula Senja, oferă șanse excelente pentru a vedea fenomenul cosmic. Aurora boreală poate fi văzută iarna și este o experiență memorabilă.
 • Insulele Lofoten – Un arhipelag cu sate de pescari, plaje cu nisip alb și peisaje montane. Norvegia este o țară care oferă o varietate de atracții – atât culturale, cât și geografice. Aici poți practica drumeții, pescuit sau fotografie.
 • Svalbard – Tărâmul urșilor polari și al ghețarilor. Zona este renumită pentru atmosfera de poveste și peisajele neatinse de interesele industriale. Este, de asemenea, printre cele mai nordice locuri din lume.

Cât costă o vacanță în Norvegia?

 

autorulota-norvegia

Dacă ai stabilit deja planul de călătorie, e momentul să treci la etapa următoare – trasarea bugetului. O vacanță în Norvegia poate fi destul de costisitoare. Oslo, capitala țării, se numără printre cele mai scumpe orașe din Europa. O cazare de 7 nopți pentru două persoane poate ajunge la 5.000 de lei. Însă, vei reuși să economisești din start banii dacă alegi să călătorești la volanul unei autorulote. Iată și alte aspecte financiare pe care ar trebui să le iei în considerare:

 • Chiar dacă experiențele culinare pe care le oferă sunt cu adevărat impresionante, restaurantele pot fi destul de scumpe. O masă la un local poate ajunge și la 400 de lei, în funcție de specific și mâncarea comandată. Cel mai bine e să gătești în autorulota sau să cumperi alimente de la supermarketuri.
 • Cheltuielile de transport sunt la fel de ridicate. Un abonament pentru transport în majoritatea orașelor poate ajunge la 80 de euro. Așadar, cel mai bine este să te deplasezi exclusiv cu autorulota. Totuși, ia în considerare taxele de drum și cheltuielile pentru combustibil.
 • Dacă vrei să vizitezi marile atracții turistice verifică mai întâi taxele de intrare. Există și muzee cu intrare gratuită precum Intercultural Museum, Labour Museum sau Museum of Oslo. Expozițiile de artă te vor ajuta să înțelegi mai bine istoria locului, fără a fi nevoie de costuri suplimentare.

Norvegia este clar o țară pe care trebuie să o incluzi pe lista locurilor de vizitat. Este ceea ce mulți numesc un mix cultural și istoric. Oferă peisaje naturale unice în lume și experiențe interculturale. Totuși, înainte de a porni în aventura cu autorulota e indicat să urmezi sfaturile de mai sus.

 

Lasă-te purtat/ă de eficiența unei autorulote și descoperă unele dintre cele mai frumoase locuri din Europa!

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2

Open chat
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?
Consimțământul pentru cookie-uri cu Real Cookie Banner