Autorulota – potrivită sau nu pentru food truck?

Home Autorulota – potrivită sau nu pentru food truck?
cover - Autorulota - potrivită sau nu pentru food truck
0

Autorulota – potrivită sau nu pentru food truck?

Știai că poți să-ți rotunjești semnificativ veniturile dacă achiziționezi o autorulota? Dacă ești pasionat de gătit și ești în același timp o fire care se adaptează imediat situațiilor, poți folosi autoturismul pentru a deschide un business. O afacere de tip foodtruck este o idee numai bună, mai ales în sezonul estival, când se organizează foarte multe evenimente urbane. Este o variantă cu un potențial ridicat, care îți poate aduce multe profituri. Însă, trebuie să-ți planifici atent strategia, dacă vrei să înregistrezi rezultatele dorite. Domeniul HoReCa poate veni cu multe provocări, tocmai de aceea organizarea este un factor esențial pentru acumularea succesului. 

Ce criterii trebuie să ai în vedere atunci când alegi autorulota, dar și care sunt autorizațiile necesare, poți afla în rândurile de mai jos. 

 

Acte necesare pentru a deschide un business tip food-truck

Înainte de a investi într-o autorulota sau de a gândi meniul, nu ezita să consulți cadrul legislativ. La fel ca în momentul înființării oricărei alte afaceri, există câteva prevederi care trebuie respectate. În caz contrar, vei fi sancționat/ă de autoritățile competente. În unele cazuri chiar, situația se poate sfârși cu închiderea business-ului.

Iată care sunt principalele tipuri de autorizații de care vei avea nevoie:

 • DSV – Pentru a primi acordul de la DSP pentru derularea activității vei avea nevoie de contractele de neutralizare deșeuri, deratizare, colectare uleiuri arse, salubritate, medicina muncii. De asemeena, e necesar să faci dovada absolvirii cursurilor de igienă de către angajați și să prezinți diploma bucătarului. 
 • DSP – Trebuie să faci o schiță a spațiului de lucru și să demonstrezi că fluxul operațional se poate face în condiții optime. În dosar ar trebui să se regăsească și copiile actelor aferente firmei pe care vor fi încasate profiturile. 
 • ISU – Întocmește un plan de evacuare în caz de urgență, după efectuarea evaluării de risc. De asemenea, prezintă o copie a certificatului constatator eliberat de un electrician autorizat de ANRE și certificatele de garanție și conformitate ale extinctoarelor. 

După ce ai eliberat toate autorizațiile, va trebui să le depui la primăria pe raza căreia îți vei derula activitatea. Timpul de așteptare poate ajunge la 30 de zile. Așa că, ar trebui să te pregătești dinainte, pentru a evita timpii de nefuncționare. 

 

Street-food cu autorulota – cum să ai succes?

Autorulota

Un alt aspect important pe care să-l ai în vedere înainte de a cumpăra echipamentele și autorulota este strategia de business. Afacerile de tip food-truck au luat o amploare foarte mare în ultimul timp, tocmai datorită rapidității cu care oamenii își derulează activitățile zilnice. 

Însă, nu te baza pe faptul că ai o idee genială, ci vino cu ceva concret și diferit. Dacă nu vrei să ai parte de cheltuieli neprevăzute și să te bucuri în același timp de interesul și aprecierea clienților, fii atent/ă la: 

 • Concept – Pune pe hârtie ceea ce vrei să obții. Gândește-te la obiectivele pe termen lung, dar și la specificul afacerii. Setează-ți încă de la început publicul căruia i te adresezi și adaptează prețurile în consecință. 
 • Meniu – Majoritatea foodtruck-urilor comercializează mâncare tip fast-food. E o soluție rapidă și foarte practică. Însă, dacă vrei să ieși în evidență, ideal ar fi să gândești un meniu personalizat, gătit cu ingrediente naturale. 
 • Resurse umane – Nu ai cum să reușești fără oamenii potriviți. Oricât de mult ai crede că poți face totul pe cont propriu, va fi destul de greu. Angajează, așadar, personal dedicat și dornic să ofere performanțe de lungă durată. 
 • Strategie de marketing – Extinde-ți gradul de vizibilitate și promovează-te constant în mediul online. Fă-ți un site și fii prezent/ă pe rețelele sociale folosite de audiența targetată. Participă, de asemenea la târguri, expoziții și evenimente BTL. 
 • Concurența – Urmărește îndeaproape ce fac ceilalți competitori și modifică planul de afaceri în consecință. Fii receptiv/ă la feedback-ul primit din partea clienților pentru a putea îmbunătăți calitatea produselor și serviciilor pe care le oferi.

 

Cum alegi autorulota pentru food truck?

Ultimul pas din proces este achiziționarea unei autorulote de vanzare. Chiar dacă pare cea mai simplă etapă, poate deveni o adevărată provocare. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. Iată doar câteva dintre ele: 

 • Numărul de echipamente – Vei avea nevoie de o chiuvetă, un grup sanitar funcțional, dar și de un blat de bucătărie spațios. 
 • Confortul personal – Pe lângă spațiul de lucru, acordă atenție și nevoilor personale. După o zi lungă de muncă, odihna este esențială. 
 • Specificațiile motorului și ale transmisiei – Dacă vizezi mai multe locații, orientează-te către un model cu motor puternic și cutie automată. 
 • Bugetul disponibil – Nu face rabat de la calitate, o investiție costisitoare se poate amortiza în timp. Însă, evaluează funcționalitatea și nivelul de performanță.
 • Reputația producătorului – Pentru a putea desfășura cu ușurință fiecare activitate, ideal ar fi să optezi pentru furnizor autorizat de autorulote. 

Achiziția unei autorulote de vanzare devine, așadar, o oportunitate excelentă pentru a-ți dezvolta un business de succes. 

Ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de rezultate!

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2

Open chat
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?
Consimțământul pentru cookie-uri cu Real Cookie Banner