Excursie ieftină cu autorulota – sfaturi utile de călătorie

Home Excursie ieftină cu autorulota – sfaturi utile de călătorie
Beautiful young wife singing a song on her guitar for her husband in front of their reto camper in the mountains.
0

Excursie ieftină cu autorulota – sfaturi utile de călătorie

Vrei să te bucuri de o aventură binemeritată cu autorulota, dar bugetul nu-ți permite să faci mai multe excursii pe an? Pentru majoritatea, o vacanță în inima naturii vine cu multe responsabilități. Bagajul trebuie să includă atât echipamente pentru drumeție, cât și kituri de supraviețuire. Este o adevărată provocare, mai ales pentru cei care nu sunt obișnuiți să iasă din zona de confort. Dacă și tu te regăsești într-o astfel de situație, dar îți dorești să te bucuri de o experiență inedită pe patru roți, nu-ți face griji. Planificarea banilor pentru călătorie nu este așa de complicată, mai ales dacă ții cont de câțiva factori importanți.

Te întrebi cum poți să străbați practic țara în lung și-n lat, fără prea multe costuri? Rămâi până la final și descoperă câteva trucuri pentru o vacanță ieftină cu autorulota.

Cum să călătorești oriunde cu autorulota cu bani puțini?

O călătorie pe patru roți implică multe cheltuieli. Totuși, există câteva trucuri care te vor ajuta să reduci bugetul alocat și să te bucuri implicit de momente desăvârșite. Iată doar câteva dintre sfaturile pe care ar trebui să le iei în considerare:

 • Urmărește muzeele sau obiectivele turistice care au intrare gratuită – Înainte de a porni în excursie verifică online care sunt locurile unde poți intra fără bilet. Unele muzee sau expoziții sunt disponibile gratis doar câteva zile pe săptămână sau în anumite intervale orare. Profită de oportunitate și delectează-te cu experiențe artistice.
 • Instalează aplicații pentru a gestiona finanțele – Nu poți călători cu autorulota de unul singur/ă. Este mai palpitant să ai parteneri de drum, dar trebuie să ai grijă la felul în care este gestionat bugetul comun. Tricount este o aplicație disponibilă atât pe Android, cât și pe IOS și care îți permite să împarți rapid cheltuielile pentru diverse activități de grup.
 • Evită să mergi în plin sezon – Îți va fi mai ușor să găsești un camping unde să parchezi autorulota de vanzare și să te odihnești. Un sfat numai bun este să urmărești paginile de călătorie pentru a primi recomandări diverse. Renunță să mai mergi în zonele pe care le-ai vizitat deja.
 • Planifică din timp ruta – În cazul călătoriilor cu autorulota, traficul reprezintă una dintre cele mai mari probleme. Organizează traseul eficient pentru a minimiza distanțele și alege rute cu benzinării convenabile. Prețul combustibilului variază de la un producător la altul. De asemenea, acolo unde se poate, renunță la autoturism și mergi pe jos.
 • Pregătește-ți de acasă mâncarea – Ia-ți cu tine ustensile de gătit și cumpără alimente de acasă pentru a le prepara ulterior. Un grătar pliabil este o soluție foarte avantajoasă în asemenea situații. Pe lângă mâncare, ia cu tine și baxuri de apă.

Trucuri pentru a economisi pe termen lung 

Nu e suficient să planifici cheltuielile pentru excursia propriu-zisă cu autorulota de vanzare. Sunt și aspecte de care trebuie să ții cont mereu. Organizarea este punctul cheie care te va ajuta să îmbini utilul cu plăcutul. Iată câteva trucuri care ar trebui să te însoțească în fiecare vacanță:

 • Ocupă-te de îngrijirea autorulotei – Mentenanța periodică a autorulotei te ajută să previi defecțiuni costisitoare. Apelează la o echipă specializată dacă vrei să te bucuri de servicii calitative și consultanță personalizată.
 • Investește în echipamente reutilizabile – Renunță la variantele din plastic. Sunt neprietenoase cu mediul și nu garantează aceleași avantaje ca vesela reutilizabilă. Optează și pentru prosoape din microfibră care se usucă repede și articole de toaletă tip refill.
 • Schimbă sfaturi și experiențe pentru a descoperi soluții eficiente de economisire – Intră în comunitatea pasionaților de aventură și urmărește recomandările oferite de ei. Pe grupurile de pe platformele online poți găsi inclusiv reduceri sau oferte la parcări și campinguri.

Cum stabilești bugetul pentru achiziția unei autorulote?

Poate una dintre cele mai mari investiții pe care trebuie să le faci pentru călătoria pe patru roți este achiziția unei autorulote. Majoritatea aventurierilor încă se orientează către soluția închirierii, tocmai pentru că nu au suficienți bani pentru a plăti integral o autorulota de vanzare.

Într-adevăr, costurile sunt destul de ridicate, dar și în astfel de situații există lucruri care îți vor ușura decizia:

 • Stabilește un buget maxim realist – Ia în considerare veniturile tale, cheltuielile lunare și economiile disponibile. Nu face, totuși, rabat de la calitate și siguranță.
 • Calculează toate costurile posibile – Estimează prețurile costurile pentru achiziție, asigurare, taxe, întreținere, echipament, combustibil, campinguri și atracții turistice. Eventual, întreabă persoane care călătoresc în mod frecvent.
 • Compară oferte – Cercetează online și offline sumele pe care trebuie să le investești pentru diferite modele de autorulote de vanzare. Nu uita de accesoriile necesare pentru parcarea în campinguri.

Cele mai frumoase momente pe care le poți petrece în vacanță sunt cele în compania naturii înconjurătoare. O excursie cu autorulota de vanzare este prilejul perfect de a îmbina utilul cu plăcutul.

Costurile sunt pe măsura organizării, așa că ar trebui să planifici din timp atât cumpărarea autoturismului, cât și alegerea destinației potrivite!

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2

Open chat
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?
Consimțământul pentru cookie-uri cu Real Cookie Banner