La pescuit cu autorulota – locuri pe care să le încerci

Home La pescuit cu autorulota – locuri pe care să le încerci
La-pescuit-cu-autorulota
0

La pescuit cu autorulota – locuri pe care să le încerci

Ești pasionat de călătorii cu autorulota și-ți place să te conectezi cu natura? Pescuitul este o activitate relaxantă, dar în același timp ideală pentru a-ți spori abilitățile de concentrare și nivelul de atenție la detalii. Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, nu-ți rămâne decât să-ți faci bagajele și să-ți alegi destinația ideală pentru a te deconecta de agitația cotidiană. Îți trebuie, evident și un plan de călătorie, care să vină în completarea nevoilor personale.

Unde poți parca în siguranță autorulota, dar și care sunt cele mai apreciate locuri de către pescarii înrăiți afli în rândurile de mai jos.

 

Despre avantajele pescuitului 

Chiar dacă de majoritatea este considerat doar un prilej de distracție, pescuitul este un hobby cu diverse avantaje atât pe plan fizic, cât și emoțional. Iată doar câteva dintre aspectele de care ar trebui să ții cont dacă vrei să te bucuri de o experiență completă:

  • Procesele de așteptare și de concentrare asupra capturii pot avea efecte calmante și terapeutice asupra minții. Oportunitatea de a scăpa de stresul cotidian, dar și de a petrece timp în natură îți va garanta ieșirea din rutină. De asemenea, reușita prinderii vine la pachet cu o satisfacție personală și implicit o stare constantă de bine.
  • Pescuitul poate fi o activitate socială, care îți oferă șansa de a petrece timp alături de persoanele la care ții cel mai mult. Ar fi și păcat să mergi cu autorulota de unul singur. Ia-ți gașca de prieteni sau colegi și bucurați-vă împreună de momentele frumoase petrecute împreună.
  • Activitatea poate implica și exerciții fizice, în special atunci când este practicată în aer liber și pe distanțe mai mari. Deplasarea, aruncarea undiței și manevrarea peștelui pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate și a condiției fizice. Dacă vrei ca lucrurile să fie mai intense, poți organiza inclusiv competiții între prieteni, unde câștigătorii să fie recompensați cu premii simbolice.

 

În excursie cu autorulota – câteva locuri inedite pentru pescuit 

La-pescuit-cu-autorulota

Nu contează că ești începător sau profesionist – pescuitul este un hobby pe care ar trebui să-l încerci. Este relaxant, liniștitor, dar în același timp provocator și incitant. Îți oferă posibilitatea de a-ți pune la încercare limitele, dar și de a explora frumusețea aparte a naturii înconjurătoare.

Dacă ți-ai ales autorulota xgo următorul pas este să stabilești locația. Există multe destinații exclusiviste – iată doar câteva dintre ele:

  • Vadu Roșu, balta nr.2-3 – Amplasată în Brașov, între localitățile Rotbav si Maierus. Este recomandată în principal amatorilor dornici să se bucure de experiență. Speciile pe care le poți prinde aici sunt caras și crap, iar tariful pentru 12 ore petrecute pe baltă este de 35 RON. Facilitățile complexului piscicol nu se opresc aici – zona oferă acces ușor și parcare cu autorulota xgo sau autoturismul personal, dar și oportunități de cazare și restaurant.
  • Lac Rugănești – Format artificial prin intermediul unui baraj de acumulare în perioada 1979-1982. Se află în Harghita, la doar 2 km de orașul Cristuru Secuiesc. Accesul în zonă se face pe drum asfaltat. De asemenea, oferă suficient spațiu rulotiștilor, dar și celor dornici să-și amplaseze corturile de camping. Printre speciile de pești pe care îi poți prinde se numără: biban, plătică, caras, șalău, somn și clean. Există zone de agrement, cu băncuțe și terase. Tarifele sunt următoarele: 15 RON / 6h, 25 RON / 12h, 45 RON / 24h și 30 RON / noapte.
  • Lacul Geaca 3 – Localizat la circa 50 km de Cluj-Napoca și 67 km de Târgu Mureș. Este o zonă superbă pentru cei care au transformat pescuitul într-o pasiune de lungă durată. Aici poți prinde amur, biban, caras, fitofag, platică, șalău, somn sau crap. Prețurile încep de la 40 de RON pentru 12 ore și 60 RON pentru 24 ore.

Alege-ți autorulota xgo și pornește în una dintre cele mai tari excursii!

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2

Open chat
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?