Utile

Instrucțiuni utilizare autorulota/van

Dacă vrei să afli cum se utilizează toate echipamentele unui van sau a unei autorulote, atunci filmulețul de mai sus este pentru tine. Colegul nostru îți prezintă în 15 minute tot ce trebuie să știi despre o autorulotă/van înainte să pornești la drum.

Modul de asamblare a marchizei

Te-ai gândit să îți cumperi o marchiză? Vezi cum se asamblează din clipul de mai sus. Colegul nostru îți arată cum să o asamblezi, cum să o strângi și îți dă și câteva sfaturi care să te ajute să previi stricăciunile cauzate de vânt și vreme rea.

Prezentare facilități exterioare campervan

Traian îți prezintă toate facilitățile exterioare ale unei autorulote. Din filmulețul de mai sus, vei învăța unde găsești și cum se utilizează: rezervorul pentru combustibil, sistemul de evacuare a gazelor arse, priza exterioară, dușul exterior, caseta WC și bușonul pentru umplerea bazinului.

Suport biciclete pentru autorulotă

Vrei să știi cum se fixează o bicicletă pe suportul din spatele autorulotei? Atașezi roțile bicicletei în cei 2 suporți cu cleme, iar în partea de sus le prinzi de cele 2 brațe ca să te asiguri că vor sta fixe pe timpul călătoriei. Vei înțelege și mai bine cum se face din filmulețul de mai sus.

Prezentare dormitor X-Van 5

Te-ai întrebat vreodată cum arată, din spate, dormitorul unui X-Van? Dormitorul din filmuleț este conceput pentru 4 locuri de dormit, în 2 paturi suprapuse. În plus, la finalul filmulețului, vei descoperi la ce poți folosi spațiile de depozitare de sub dormitor.

Husă autorulotă

Vrei să îți protejezi autorulota de vremea rea? O husă de calitate care să o acopere în totalitate îți va rezolva problema. Vezi în filmulețul de mai sus cum să o aplici. Spoiler alert: husa este prevăzută cu fermoare pe ambele părți, astfel încât să ai acces pe ambele părți ale autorulotei.

Sisteme fotovoltaice pentru rulote și autorulote

Dacă vrei să îți montezi un panou fotovoltaic pentru autorulotă, asigură-te că vezi filmulețul de mai sus. Comin îți va explica din ce este alcătuit un panou fotovoltaic, care sunt voltajele lui nominale, unde îl poți monta și, bineînțeles ce beneficii îți aduce.

Ce este un panou fotovoltaic?

Din clipul de mai sus, afli ce tip de panou montăm noi de obicei pe rulote și autorulote. În plus, Cosmin îți explică în detaliu cum funcționează de fapt un panou fotovoltaic și ce trebuie să știi înainte să îți montezi unul pe autorulota ta.

Parametrii tehnici care ne interesează la un panou fotovoltaic

Puterea maximă, curentul de circuit deschis, curentul nominal și curentul de scurt-circuit sunt doar câțiva dintre parametrii tehnici ai unui panou fotovoltaic. În filmulețul de mai sus, colegul nostru îți explică la ce să fii atent când citești parametrii unui panou fotovoltaic.

Regulatoarele de încărcare pentru sistemele fotovoltaice

Ce fac regulatoarele de încărcare? Preiau curentul generat de către panou și îl transmit în baterie. Cu alte cuvinte, regulatorul de încărcare are un rol esențial fiindcă reglează cantitatea de curent pentru a nu suprasolicita bateria. Află detaliile, pe larg, din clipul de mai sus.

Regulatorul de încărcare tip PWM pentru instalațiile fotovoltaice

Vrei să știi cu ce e diferit un regulator de încărcare PWM, față de unul MPPT? Cosmin  îți explică diferențele în filmulețul de mai sus. Indiciu: Regulatorul de tim PWM este cel mai simplu model de regulator de încărcare pentru instalațiile fotovoltaice.

Regulatorul de încărcare tip MPPT pentru instalațiile fotovoltaice

Vrei să afli detaliile regulatorului de încărcare de tip MPPT? Aceste tipuri de regulatoare sunt de 15-20% mai eficiente, decât regulatoarele PWM. Cosmin îți va explica în clipul de mai sus în ce se traduce de fapt eficiența acestora.

Bateriile folosite la rulote și autorulote

Printre bateriile folosite la rulote și autorulote menționăm bateriile clasice cu electrolit lichid, bateriile AGM și alte tipuri descrise în videoclip. Află de la colegul nostru, care sunt cele mai întâlnite baterii, cum se folosesc acesta, dar și care e compoziția din care sunt făcute.

Rezervoarele de GPL pentru autorulote și rulote

Vrei să îți echipezi autorulota cu un rezervor GPL? Află de la Cosmin care sunt caracteristicile acestui rezervor, care sunt informațiile pe care trebuie neapărat să le cunoști, și cum să previi eventualele pericole.

Adaptoarele de încărcare de la stațiile GPL

Ai călătorit în Europa și nu ai găsit pe nimeni să-ți umple butelia în stațiile GPL? Din fericire, există sisteme de adaptoare pentru rezervoare. Află din clipul de mai sus, cum se folosesc acestea și cum să le identifici în funcție de fiecare țară în parte.

Regulator sistem de gaz pentru rulote și autorulote

Te-ai întrebat cum funcționează regulotarele de gaz? Cosmin îți va prezenta în detaliu componentele unui sistem regulator de gaz pentru rulote și autorulote. Nu uita: filtrul de gaz este un element foarte important, mai ales dacă alimentezi în stațiile din România.

Senzorii care pot fi montați într-o autorulotă

Vrei să îți montezi un senzor care să detecteze scurgerile de gaz? Colegul nostru îți explică care sunt senzorii pe care îi poți monta pe autorulotă, de ce sunt utili și ce poți alege în funcție de nevoile tale.