În ce anotimp se călătorește cu autorulota?

Home În ce anotimp se călătorește cu autorulota?
calatorie - autorulota
0

În ce anotimp se călătorește cu autorulota?

Fie că este iarnă sau vară, întotdeauna o excursie cu autorulota este o idee bună. Călătoriile pe timp de vară sunt cele mai populare, însă nimic nu te oprește să explorezi România în sezonul răcoros. Dacă nu ai reușit să-ți planifici până acum un concediu altfel, acum e momentul. Totuși, dacă îți dorești să petreci câteva zile de vis în natură iarna, trebuie să te echipezi corespunzător.
Atât când vine vorba de bagajul propriu-zis și pregătirea autorulotei, trebuie să te gândești că este iarnă, iar vremea poate deveni un impediment. Urmărește cu atenție buletinele meteo și identifică în ce perioadă să-ți organizezi excursia în siguranță!

Vacanța iarna cu autorulota – Ce trebuie să știi?

calatorie-autorulota

 

Înainte de a te aventura într-o excursie în natură pe timp de iarnă, asigură-te că pleci pregătit/ă! Include în bagaj haine suficient de groase, dar și echipament special de zăpadă. Pantalonii de ski, costumele și gecile impermeabile reprezintă elemente care vor face o adevărată diferență! Te vei putea juca în zăpadă alături de cei mici pentru ore întregi fără a fi incomodat/ă de hainele ude sau de temperaturile scăzute.

Cât despre transport, prima dată trebuie să cauți autorulote de vânzare potrivite pentru aventuri realizate iarna. Iată care sunt factorii la care ar trebui să te gândești dacă-ți dorești să faci o investiție calitativă:

  • Sistem de încălzire modern – Mai ales dacă selectezi destinații unde temperaturile sunt foarte scăzute, vei avea nevoie să pornești căldura în permanență. De aceea, trebuie să verifici dacă sistemul este rezistent și poate fi utilizat pentru perioade îndelungate fără probleme.
  • Anvelope potrivite anotimpului – Dacă achiziționezi autorulota special pentru o călătorie iarna, atunci îți este mai avantajos să cauți un vehicul deja dotat cu anvelope de iarnă. Ulterior, pentru călătoriile pe timp de vară, primăvară și toamnă poți investi în anvelope corespunzătoare pentru anotimpurile respective.
  • Asigură-te că rezervoarele de apă sunt pline – Vei folosi multă apă pentru igiena personală sau prepararea alimentelor, așadar trebuie să te asiguri să pleci pregătit/ă! Poate deveni destul de complicat să cauți noi resurse pentru a reumple rezervoarele, mai ales dacă te afli într-o locație mai izolată. Așadar, verifică toate detaliile înainte de a pleca la drum și evită surprizele neplăcute!

Planificarea unei excursii poate fi o sarcină destul de complicată. Așadar, începe pregătirile din timp și acordă atenție fiecărui detaliu!

Dificultăți pe care le poți întâmpina cu autorulota

 

calatorie-autorulota

 

Spre deosebire de vară, primăvară sau toamnă, excursiile pe timp de iarnă prezintă mai multe riscuri. De aceea, pentru a nu fi luat/ă prin surprindere, iată o listă cu cele mai frecvente probleme pe care le-ai putea întâmpina:

  • Multe campinguri sunt închise pe timp de iarnă – Ai găsit locația ideală de camping cu autorulota? Înainte de a porni către locul de campare, verifică mai întâi dacă este deschis pe timpul iernii! Multe astfel de spații se închid în timpul anotimpului rece datorită temperaturilor scăzute și vremii anevoioase. De aceea, există posibilitatea să fii nevoit/ă să optezi pentru variante de off-camping.
  • Pericol de înzăpezire – Verifică atent locația în care trebuie să ajungi și întregul traseu pe care îl vei parcurge. Vremea este întotdeauna imprevizibilă, iar o furtună de zăpadă poate reprezenta un real pericol dacă te afli în zone de risc. Așadar, documentează-te înainte de a-ți începe aventura și selectează trasee alcătuite din drumuri europene sau naționale. Astfel de opțiuni sunt întotdeauna deszăpezite mai des.
  • Țevile sau butelia de gaz pot îngheța – Temperaturile pot ajunge la valori foarte scăzute, moment în care există pericolul de înghețare a țevilor sau buteliei. Totuși, nu-ți face probleme, o astfel de întâmplare poate fi prevenită cu ușurință. Tot ceea ce trebuie să faci este să încerci cât de mult cu putință să ții căldura pornită. Astfel, atât țevile, cât și butelia sunt puse în funcțiune constant.

 

Off camping România – Varianta ideală de călătorie pe patru roți iarna?

După ce ai vizualizat variantele de autorulote de vânzare și ai selectat modelul potrivit, nu mai rămâne decât să-ți începi călătoria! Dacă planifici să pleci în timpul iernii, atunci probabil că ai observat deja că majoritatea locurilor de campare sunt închise. Totuși, nu trebuie să te îngrijorezi sau să te gândești să-ți anulezi vacanța! Varianta de a campa off-camping este la îndemâna tuturor pasionaților de aventură care pleacă în excursie cu autorulota.

Ce înseamnă off-camping? Se referă la camparea în spații neamenajate. Tocmai pentru că ai ales o excursie cu autorulota este o variantă destul de avantajoasă. Vehiculul este dotat cu sisteme care îți pot garanta siguranța și confortul de care ai nevoie. Așadar, vacanța poate fi una reușită chiar dacă nu campezi într-o zonă special amenajată!

Descoperă și tu România într-o călătorie cu autorulota! Planifică o vacanță alături de cei dragi și profitați împreună de o experiență unică în cele mai frumoase locații din țară!

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2

Open chat
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?