Merită sau nu să investești într-o autorulota?

Home Merită sau nu să investești într-o autorulota?
nomad-family-having-fun-together-tiny-house
0

Merită sau nu să investești într-o autorulota?

Dacă mergi doar într-o vacanță pe an pentru că bugetul nu îți permite, o autorulota îți poate oferi șansa de a călători, la costuri reduse. Nu ești limitat/ă doar la zonele și peisajele din țară, ci o poți folosi și pentru deplasări în străinătate. Probabil o să zici că e mai confortabil să stai la hotel și să te răsfeți câteva zile la spa sau la piscină. Adevărul e că nivelul de confort e același, ba chiar în cazul unei autorulote ai parte de mai multă intimitate. 

Însă, cea mai mare diferență se vede în ceea ce privește banii investiți. La final, când tragi linie și vezi cât ai cheltuit vei vedea că aventura pe patru roți e o soluție mai convenabilă. Rămâi până la final și convinge-te singur/ă!

 

Câte vacanțe îți poate oferi o autorulota?

O familie cu doi copii poate cheltui peste 4.500 de lei într-o vacanță. Majoritatea celor care pleacă în concediu cu cei mici aleg hoteluri care oferă activități interactive sau locuri de joacă. E adevărat – ai mai mult timp pentru relaxare – dar în final vei avea parte de o singură escapadă pe an. La costurile finale se mai adaugă și banii pentru intrări la muzee sau bilete la spectacole de artă. 

În schimb, cei care aleg autorulote de vanzare plătesc doar combustibilul și taxele pentru obiectivele turistice vizitate. Nu trebuie să iei în calcul costurile exagerate pentru mâncare. Dacă ai la tine un grătar pliabil, poți găti trei mese pe zi – mult mai ieftine decât la restaurant. Hotelurile all inclusive au prețuri pe măsură, la fel și restaurantele cu specific. În general, o masă pentru două persoane pornește de la 150 de lei. 

Așadar, în medie, o autorulota poate fi utilizată pentru 2-3 vacanțe pe an sau chiar și mai mult. Unii o folosesc la fiecare final de weekend, iar alții pentru vacanțe lungi – de două sau trei săptămâni. Costurile de achiziție încep de la 30.000 de euro și variază în funcție de model. Însă, cheltuielile se amortizează în timp. 

 

Cum te poți bucura de mai multe vacanțe pe an?

Dacă ești o fire curioasă și-ți place să călătorești, nu te poți rezuma doar la un concediu pe an. Timpul petrecut în natură are efecte benefice asupra stării mentale – reduce oboseala și sporește senzația de bine. Ar fi păcat să nu profiți din plin de o excursie pe patru roți. 

Însă, pentru a avea parte de mai multe vacanțe pe an trebuie să bifezi câteva aspecte înainte: 

  • Planifică-ți din timp călătoriile – Stabilește destinațiile, traseele și principalele obiective pe care vrei să le vizitezi. În mod clar, achiziția unei autorulote de vanzare îți oferă oportunitatea de a pleca spontan într-o minivacanță. Totuși, chiar și atunci trebuie să alegi ruta cea mai convenabilă și să te gândești la eventualele situații neprevăzute. 
  • Călătorește în afara sezonului – Prețurile la combustibil, taxe de drum și campingurl sunt de obicei mai mici în afara sezonului turistic. Primăvara, chiar în apropiere de perioada pascală este momentul ideal să te bucuri de natură și de compania celor pe care îi iubești. Totuși, încearcă să pleci cu câteva zile înainte, ca să nu prinzi prea multă aglomerație.  
  • Întreține cu grijă autorulota – Alegerea unei autorulote presupune o documentare riguroasă înainte. Dacă vrei să te bucuri mult timp de specificațiile pe care le prezintă și să pleci în trei-patru vacanțe pe an, nu uita de importanța întreținerii. Revizuiește autoturismul periodic și remediază eventualele probleme care apar. 

 

Ce trebuie să ai în vedere când pleci în vacanță cu autorulota?

Spre deosebire de un concediu petrecut într-un resort de lux, o excursie cu autorulota este o alegere destul de neconvențională. Totuși, are vibe-ul ideal pentru o escapadă departe de agitația urbană. Vine ca o gură de aer binemeritată după zile lungi de muncă și stres. Într-adevăr, hotelurile de patru sau cinci stele îți garantează răsfăț la cote înalte. Însă, la bordul unei autorulote de vanzare te vei distra așa cum se cuvine: 

  • Poți staționa oriunde dorești și ai acces la toate facilitățile de care ai nevoie – bucătărie complet utilată, baie proprie, aragaz și frigider. Practic, îți iei cu tine tot confortul de acasă.
  • Ai libertatea de a explora necunoscutul și de a simți din plin frumusețile mediului înconjurător. Nu ești limitat de programul hotelului sau de cel al restaurantului. Tu decizi unde și cum îți petrece timpul.
  • Într-adevăr, la hotel nu trebuie să te preocupi de gătit sau curățenie, dar costurile sunt pe măsură. Mersul cu autorulota este o opțiune mai economică pentru familii numeroase sau grupuri de prieteni.

Încă pui în balanță prețul unei autorulote de vanzare? Sezonul estival se apropie, așa că ar fi păcat să nu ai parte de mai multe vacanțe într-un singur an. 

Fă o investiție inteligentă pentru următoarele călătorii și bucură-te de avantaje pe termen lung!

Style Selector

Primary Color

Color 1

Body Color

Light Color

Button Background

Button Background Hover

Color Custom 1

Color Custom 2

Open chat
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?
Consimțământul pentru cookie-uri cu Real Cookie Banner