Hai-hui cu autorulota – top 7 castele din Europa
Ce-ai zice dacă în următoarea vacanță cu autorulota te-ai lăsa purtat/ă de farmecul inedit al perioadei monarhice? Dacă îți plac poveștile cu regi și regine și vrei să guști puțin din frumusețea vremurilor de mult apuse, e momentul pentru o călătorie specială. Pe teritoriul Europei există numeroase castele impunătoare – fiecare spune o istorie diferită, dar toate îndeamnă la visare și meditație.
Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul și să vizitezi unele dintre cele mai frumoase construcții, descoperă mai jos top 7 castele din Europa!
1.Castelul Neuschwanstein – povești și aventuri inedite cu autorulota
Castelul de basm, situat în Bavaria, este recunoscut pentru arhitectura romantică. Tocmai datorită detaliilor estetice spectaculoase, a devenit o sursă de inspirație pentru celebrele filme Disney. Regele Ludovic al II-lea este cel care a poruncit construirea castelului, tocmai pentru că își dorea să se retragă din viața publică. Astăzi, Neuschwanstein atrage anual aproximativ 1.4 milioane de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a admira clădirea de poveste. Dacă tot ești în zona Bavariei, trebuie neapărat să încerci locurile special amenajate pentru camping. Priveliștile sunt superbe, iar experiența va fi cu siguranță una demnă de povestit mai departe.
2.Castelul Peleș, România – vechea locuință a regilor
Nu ești curios să descoperi vechea reședință de vară a familiei regale din România?
Aflat în Sinaia, castelul este unul dintre cele mai frumoase din Europa, cu o arhitectură eclectică și o colecție impresionantă de artă. A fost construit în perioada 1873 – 1914 și a fost prima clădire monahală electrificată de pe teritoriul Europei. Farmecul castelului nu poate fi descris în cuvinte. Dacă alegi o excursie cu autorulota în Sinaia, trebuie neapărat să-l vizitezi. Dispune de 160 de camere și un turn de 66 de metri. Intrarea costă 30 lei de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari și 7,5 lei pentru studenţi. Există și tururi opționale pentru a descoperi parterul și etajul castelului.
3.Castelul Hohenzollern, Germania – locul în care nu a trăit vreodată un membru al familiei regale
Germania este un mix de peisaje naturale și construcții istorice spectaculoase. Tocmai de aceea, trebuie neapărat să o vizitezi dacă ți-ai plănuit un tur al Europei cu autorulota de vanzare. Situat la 50 de kilometri de Stuttgart, castelul oferă priveliști panoramice impresionante și o istorie bogată a familiei Hohenzollern. Totuși, în 1423 a fost complet distrus. Mai apoi, prințul moștenitor Frederick William IV al Prusiei s-a implicat în reconstruirea castelului. Friedrich August Stüler este arhitectul care a proiectat clădirea în stil neogotic și a transformat-o într-una cele mai apreciate atracții turistice. Castelul a fost foarte bine conservat de-a lungul timpului, tocmai de aceea designul arată aproape intact. Totuși, în noua construcție nu a locuit niciodată vreun membru al familiei regale.
4.Castelul Alcázar de Segovia, Spania – un mix intens de culori și elemente arhitecturale
Cu influențe arabe și gotice, castelul din Segovia impresionează cu arhitectura unică și peisajul înconjurător pitoresc. A fost construit inițial pentru a servi drept fortăreață, însă a devenit ulterior reședință regală, închisoare de stat și academie militară. Ia forma unei nave, iar prima atestare a existenței clădirii a fost făcută în anul 1120. Din păcate, o bună parte a interiorului a fost distrusă în anul 1892, când a avut loc un incendiu de proporții. Totuși, castelul a devenit sursă de inspirație pentru povestea Cenușăresei, producția faimoasă a lui Walt Disney. În prezent, se depun eforturi constante pentru a restaura designul inițial.
5.Castelul Bran, România – interesanta legendă a lui Dracula
Cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, este situat în apropiere de Brașov și este un loc fascinant pentru cei interesați de legendele vampirilor. La fel ca în cazul castelului Alcázar de Segovia a fost construit mai întâi în scopuri militare și strategice. Abia în 1920 a fost transformat în castel, când a intrat în posesia reginei Maria. Pe lângă estetica gotică impresionantă, clădirea ascunde multe povești și mituri care au legătură cu forțele supranaturale. Se spune că aici a locuit Dracula, personajul reprezentat chiar de Vlad Țepeș, domnitorul nemilos care îi pedepsea pe cei care comiteau fărădelegi. Totuși, s-a aflat faptul că Vlad Dracul, așa cum i se spunea la vremea respectivă, nu a locuit niciodată la Bran. Dacă vrei, să te lași purtat/ă de misterul locului, nu ezita să vizitezi Pasajul Secret, una dintre principalele atracții ale castelului.
6.Castelul Edinburgh, Scoția – casa multor regi și regine pe care o poți vizita cu autorulota
Dacă ți-ai ales deja modelul de autorulota de vanzare nu îți mai rămâne decât să pornești într-o aventură palpitantă la castelul Edinburgh din Scoția. Experiențele pe care le vei trăi aici te vor scoate mai mult ca sigur din zona de confort. Aici se dădeau cele mai frumoase baluri și banchete, în care se reuneau nume importante ale vremii. Există un obiectiv pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ai ajuns la castelul Edinburgh și anume capela Sf. Margareta, cea mai veche încăpere din clădire. De asemenea, castelul oferă vederi spectaculoase asupra orașului, tocmai de aceea merită să faci o plimbare prin împrejurimi cu autorulota de vanzare.
7.Castelul Wartburg, Germania – o privire de ansamblu asupra istoriei
Ți-ai achiziționat o autorulota de vanzare, dar nu știi ce destinație să alegi? Germania este cu siguranță o idee bună. Castelul Wartburg a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO și oferă o vedere superbă a orașului Eisenach. A fost construit în Evul Mediu și este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Colecția de artă pe care o găzduiește integrează picturi, sculpturi, mobilier și opere din perioada renascentistă. De asemenea, în castelul Wartburg, Martin Luther a tradus în germană Noul testament – de aici și importanța istorică a locului.
Vrei să ai parte de o călătorie memorabilă cu o autorulota de vanzare? O vizită la unele dintre cele mai frumoase castele din Europa este o experiență pe care trebuie să o încerci. Fiecare clădire are o poveste de spus – trebuie doar să te lași purtat/ă de farmecul zonei.
Pregătește-ți bagajul și pornește acum într-una dintre cele mai interesante aventuri!